Składniki:
- 225 g filetów z piersi z kurczaka
- 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka ziarna sezamowego
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 125 g kiełków fasoli
- 1 czerwona papryka
- 1 marchewka
- 3 młode kolby kukurydzy
- 2 łyżeczki octu z wina ryżowego
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- odrobina oleju chili
Sposób wykonania:
Sos sojowy wymieszać z olejem sezamowym i natrzeć nim kurczaka.
Posypać jeszcze ziarnem sezamowym i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie wyjąć kurczaka z marynaty i pokroić na paseczki.
Następnie wrzucić kurczaka do woka z rozgrzanym olejem i smażyć około 5 minut.
Po tym czasie kurczaka wyjąć a do woka wrzucić kiełki fasoli, pokrojoną marchewkę oraz kukurydzę, smażyć kolejne 3 minuty.
Następnie wymieszać warzywa z kurczakiem i przełożyć do salaterki.
Na koniec sos sojowy wymieszać z octem z wina ryżowego oraz olejem chili i polać nim sałatkę.