Składniki:
- 450 g piersi z kurczaka
- 1 białko
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
- 1 łyżka octu z wina ryżowego
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 1 ząbek czosnku
- 1 cm laski imbiru
- 1 zielona papryka
- 2 pieczarki
- 3 łyżki sosu z żółtej fasoli
Sposób wykonania:
Kurczaka pokroić w kostkę po czym dodać do niego mąkę kukurydzianą wymieszaną z białkiem.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.
Po tym czasie dodać jeszcze sos sojowy, cukier oraz ocet.
Dokładnie wymieszać i wrzucić do woka z rozgrzanym olejem.
Smażyć około 4 minut po czym kurczaka wyjąć a do woka wrzucić posiekany czosnek, imbir, paprykę oraz pieczarki.
Wymieszać i smażyć około 2 minut.
Po tym czasie dodać jeszcze sos z żółtej fasoli i smażyć kolejną minutę.
Na sam koniec dodać jeszcze sos z octu, wymieszać i wrzucić ponownie kurczaka.
Smażyć ostanie 2 minuty.