Skład:
duża cebula
papryka
120g pieczarek
2 ząbki czosnku
wołowina bez kości
kilka pomidorów
500g czerwonej fasoli z puszki
sól, pieprz Cayenne, chili, pieprz czarny, reszta przypraw do smaku
Sposób wykonania:
Dusimy na oleju cebulę pokrojoną w cienkie plasterki, paprykę pokrojoną w kostkę, pieczarki (około 120 g ) przekrojone na połówki i 2 posiekane ząbki czosnku. dodajemy kilogram chudej wołowiny bez kości (ja robie bez lub z małą ilością), pokrojonej w kostkę i przyrumieniamy ją na średnim ogniu. Jeżeli zgromadził się nadmiar tłuszczu możemy go odlać. Następnie dodajemy ok. 4 szklanek pokrojonych pomidorów, oraz przyprawy. Całość mieszamy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około godziny. Na końcu dodajemy 500 g czerwonej fasoli z puszki odsączonej z zalewy. Jeszcze tylko 10 minut gotowania i chili gotowe.
2 comments for “Chili”