Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebulowe jajka

Składniki:

  • 20 g masła
  • 1 cebula
  • 30 g mąki
  • 350 ml ciepłego mleka
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle udusić posiekaną cebulę, wówczas dodać mąkę i cały czas mieszając smażyć ok. 1 minuty po czym rozprowadzić ją mlekiem.
    Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem i gotować jeszcze ok. 2-3 minut.
    W między czasie brać jajka i przekroić je na połówki i polać sosem.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *