Składniki:
- 1 łyżeczka masła
- 1 jajko
- 1 łyżka śmietany
- 1 łyżka startego sera cheddar
- sól
- pieprz
Składniki: 3 jajka 80 g kabaczków łyżka masła natka pietruszki Sposób wykonania: Kabaczki obrać po czym pokroić na plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następie wbić jajka do kabaczków, oprószyć solą i trzymać na ogniu do ścięcia jaj ok. 3-5 minut. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Laura
Składniki: 20 g masła 1 cebula 30 g mąki 350 ml ciepłego mleka 6 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka posiekanej pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle udusić posiekaną cebulę, wówczas dodać mąkę i cały czas mieszając smażyć ok. 1 minuty po czym rozprowadzić ją mlekiem. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem…