Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebulaki z serem camembert i warzywami

Składniki:


  • 1 bułka cebulowa
  • 1 opakowanie sera camembert
  • 1 dymka
  • 1 marchew
  • 1 fenkuł
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz


Przygotowanie:

Bułkę cebulową przepołowić wzdłuż, połówki pokroić skośnie na kromki. Dymkę pokroić ukośnie w cienkie plasterki. Marchew obrać i skrobaczką pokroić w cienkie długie plasterki. Fenkuł utrzeć na tarce w bardzo cienkie plasterki. Ząbek czosnku wycisnąć i zmieszać z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wymieszać w sosie warzywa i rozłożyć na kromkach. Ser pokroić wpierw na talarki o grubości 1 cm, a potem pociąć na kwadraciki. Posypać nim obłożoną bułkę i wstawić do piekarnika na około 3 minuty aż stopnieje.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *