Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zupy

Zupy: Przepisy na zupy

Ponad 1200 przepisów na smaczne zupy – od tradycyjnych polskich po bardzo egzotyczne każda jedna smaczna i sprawdzona. Barszcze żurki i wszelkie inne…

Chłodnik ogórkowy z kawałkami krewetek

Nie wiesz co przygotować na obiad? Wypróbuj przepis na pyszny ogórkowy chłodnik z krewetkami. Do jego wykonania potrzebujesz: krewetek, ogórków, maślanki i czosnku. 
 

Składniki:

  • 5 ogórków gruntowych
  • 3/4 l maślanki 
  • 100 ml jogurtu naturalnego 
  • ½ pęczka koperku 
  • 1 awokado 
  • 250 g małych krewetek
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Zupa z czerwonej soczewicy

Poszukujesz nowych przepisów na zupy? Idealnie trafiłeś. Zupa z czerwonej soczewicy. Przepis zawiera: soczewicę, cebulę, koncentrat pomidorowy. 
 

Składniki:

  • 8 łyżek soczewicy
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szkl bulionu 
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • sól
  • pieprz 
 

Krem ze szpinaku Izy

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na pyszny krem ze szpinaku Izy. Przepis zawiera: szpinak, czosnek, cebulę, bulion.  
 

Składniki:

  • 500 g świeżego szpinaku
  • 0,5 l bulionu 
  • 100 ml śmietanki 36%
  • ½  cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • ser do dekoracji

Krem pieczarkowy Marii

A teraz przepis dla miłośników kremów. Tym razem pieczarka w roli głównej. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pieczarek, ziemniaków, cebuli i bulionu. 
 

Składniki:

  • 35 dag pieczarek
  • ½ l bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 2 ziemniaki
  • listek laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżki masła
  • ½ szkl śmietanki
  • sól
  • pieprz
 

Żur wigilijny Kasi

Polskie potrawy Wigilijne tylko na pychotka.pl. Dziś przepis na żur Wigilijny. Przepis zawiera: suszone grzyby, marchewkę, pietruszkę i zakwas. 
 

Składniki:

  • 40 g suszonych grzybów
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren pieprzu
  • 2 litr wody
  • 250 ml zakwasu na żurek 
  • 50ml słodkiej śmietany 36%
  • sól
  • pieprz