Składniki:
- 5 ogórków gruntowych
- 3/4 l maślanki
- 100 ml jogurtu naturalnego
- ½ pęczka koperku
- 1 awokado
- 250 g małych krewetek
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Ogórki dokładnie umyć i pokroić w kostkę.Awokado przekroić wzdłuż na pół.Usunąć pestkę i delikatnie wydrążyć miąższ.Rozdrobnić go widelcem.Dodać do niego maślankę oraz jogurt naturalny.Dodać ogórki i posiekany koperek.Krewetki natomiast oczyścić i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem.Lekko zaróżowić i przełożyć do reszty składników.Całość wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotowy chłodnik wstawić do lodówki i odczekać, aż dobrze się schłodzi.
Liczba porcji: 4