Poszukujesz nowych przepisów na zupy? Idealnie trafiłeś. Zupa z czerwonej soczewicy. Przepis zawiera: soczewicę, cebulę, koncentrat pomidorowy.
Składniki:
- 8 łyżek soczewicy
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 szkl bulionu
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Obraną cebule posiekać.Wrzucić ją do garnka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Lekko zeszklić po czym dodać obrane marchewki pokrojone w kostkę.Razem przesmażyć.Wówczas dodać soczewicę.Zalać całość bulionem.Dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.Całość gotować około 15 minut do miękkości wszystkich składników.Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką.
Liczba porcji: 4