Składniki: 2 łyżki masła cebula 2 łyżki mąki 700ml bulionu z kurczaka 700 ml mleka 50 dag sera żółtego sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanym maśle po czym nie przerywając mieszania dodawać mąkę a potem wlewać bulion. Całość mieszać do zgestnienia zupy, wówczas wlać mleko i doprowadzić do zagotowania. Następnie zupę zmiksować,…
Kategoria: Sery
Sery
Placki serowe z ziołami
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 50 dag twarożku śmietankowego 20 dag sera camembert 1 szalotka 1 jajko 5 dag mąki ziemniaczanej 2 łyżki posiekanych ziół sól pieprz olej Sposób wykonania: Do twarożku dodać rozgniecione widelcem kawałki camemberta. Następnie cebulę oraz jajka drobno posiekać i dodać do serowej masy razem z ziołami oraz mąką ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszać i doprawić…
Sery
Jajecznica z serem feta
by Karol • • 0 Comments
Sery
Budyń z sera
by Kornelia • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżeczka masła 250 ml mleka 1 łyżka cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody 1 żółtko 20 dag tłustego twarożku sól Sposób wykonania: Do mleka dodać masło, sól, cukier oraz cukier waniliowy i całość doprowadzić do zagotowania. W między mąkę rozprowadzoną 2 łyżkami wody wymieszać ż żółtkiem po…
Sery
Krem z rokpolu i twarożku
by Małgorzata • • 0 Comments
Składniki: 20 dag rokpolu 20 dag twarożku ½ cebuli pieprz cukier 2 łyżki migdałów paczka krakersów Sposób wykonania; Rokpol wymieszać z twarożkiem po czym dodać startą na tarce cebule. Całość wymieszać i doprawić do smaku cukrem oraz pieprzem. Następnie sparzone migdały obrać, posiekać i uprażyć na patelni. Przed podaniem posypać krem migdałami i obłożyć krakersami.

