Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 listki szałwii 4 plastry wędzonej szynki sól pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Piersi z kurczaka przekroić na pół i oprószyć solą i pieprzem. Na każdej połówce mięsa położyć listek szałwii. Owinąć piersi plastrem szynki i spiąć całość wykałaczkami. Przygotowane mięso smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5 minut z…
Kategoria: Drób
Indyk
Pieczony filet z indyka
by Gabrysia • • 0 Comments

Składniki: 1 kg filetu z indyka 5 dużych ząbków czosnku 1,5 łyżki papryki 1 łyżka oleju pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z indyka zamoczyć na 4 godziny w bardzo mocno posolonej wodzie, obsączyć osuszyć. Ostrym nożem nacinać mięso i w każde nacięcie włożyć ½ ząbka czosnku. Paprykę wymieszać z olejem i pieprzem. Tak przygotowaną pastą natrzeć…
Kurczak
Kurczak w śmietanie z pieczarkami
by Marzena • • 0 Comments
Indyk
Faszerowany filet z indyka*
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 50dag.fileta z indyka sól pieprz 10dag.wędzonego boczku 1 cebula 3 marchewki pół cukinii łyżka masła olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filet naciąć by powstała kieszonka. Oprószyć solą, pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Marchew obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Umytą cukinię drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę. Boczek pokroić w słupki i…
Kurczak
Diabelski kurczak*
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1/2 szklanki bulionu z kostki 2 ząbki czosnku 1 cebula szczypta pieprzu szczypta chilli 2 pomidory 1 słodka papryka szczypta soli 75dag.udek z kurczaka Sposób przyrządzenia: Udka posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Obsmażone udka włożyć do garnka, dodać pokrojoną w paski paprykę, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek,…

