Składniki:
- 50dag.fileta z indyka
- sól
- pieprz
- 10dag.wędzonego boczku
- 1 cebula
- 3 marchewki
- pół cukinii
- łyżka masła
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Filet naciąć by powstała kieszonka. Oprószyć solą, pieprzem i odstawić w chłodne miejsce. Marchew obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Umytą cukinię drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę. Boczek pokroić w słupki i zrumienić na patelni. Dodać cebulę i przesmażyć. Dodać łyżkę masła, cukinie, marchewkę i poddusić. Przyprawić i przestudzić. Farszem napełnić kieszonkę i spiąć wykałaczką. Mięso obsmażyć na oleju i przełożyć do żaroodpornej formy. Piec 70 minut w tem.200 stopni.
Przepisy nadesłane na konkurs "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta". Marzena Gad