Składniki:
- grejpfrut 1 szt
- jabłko 1 szt
- kiwi 2 szt
- truskawki 8 szt
- łyżka cukru pudru
- łyżka oleju
- 3/4 szklanki mąki (obojętnie jakiej)
- 5 dag masła
- 2 białka
- łyżka miodu
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Masło zmiksować z mąką, a następnie dodać białka i miód. Wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Narysować 4 kółka o średnicy 12 cm. Łyżką wykładać ciasto, formując kółka. Piec około 10 minut w temperaturze 180 st. C. Małe miseczki odwrócić do góry dnem i posmarować olejem. Kłaść na nie gorące ciasto biszkoptowe. Formować z ciasta miseczki. Grejpfrut obrać i zdjąć osłonki. Pokroić. Kiwi obrać, truskawki i jabłko umyć i pokroić na kawałki (jabłko można obrać, w zależności od potrzeb). Owoce wymieszać ze sobą. Wypełnić nimi biszkoptowe miseczki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Przepis nadesłany na konkurs „Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta” przez Katarzynę Walas.