Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Drób

Kurczak i Drób: Przepisy kulinarne

W tym dziale znajdziesz ponad tysiąc przepisów kulinarnych na kurczaka, gęś, indyka i inny drób nawet strusia 

Gęsia okrasa

Składniki: pierś gęsi majeranek oregano sól pieprz Sposób przyrządzenia: Pierś należy pokroić w drobne kawałeczki, dodać do niej wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Zmielić dwa razy za pomocą maszynki do mięsa i dokładnie wymieszać po raz drugi. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos  

Indyk w maladze Ilony

Składniki: • pieczony indyk 80 dag • wywar z drobiu 500 ml • czerwone wino 1 szklanka • żelatyna 20 g • sałata klika listków • zielenina Sposób przyrządzenia: Upieczonego indyka należy podzielić na porcje. Z żelatyny, wina wytrawnego oraz wywaru drobiowego należy sporządzić galaretę. Na półmisku należy położyć porcje indyka, udekorować je sałatą i…

Indycze skrzydełka z grilla

Składniki: skrzydełka z indyka 4 sztuki czosnek 4 ząbki imbir świeży 4 dag miód 2 łyżki sól 1/2 łyżki dowolne zioła suszone 1 łyżka woda 1/2 litra Sposób przyrządzenia: Wodę należy zagotować, następnie dodać do niej wszystkie przyprawy wraz z imbirem, czosnkiem i miodem. Skrzydełka należy podzielić na dwie części i wrzucić je do wrzącej…

Piersi indycze z sosem czereśniowym

Składniki: 2 piersi z indyka 40 dag czereśni 5 dag płatków migdałów 1/3 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 1 łyżka balsamicznego octu winnego 1 łyżka cukru szczypta tymianku 2 ziarna ziela angielskiego oliwa sól, pieprz   Przygotowanie: Piersi indyka delikatnie rozklepać, oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć na oliwie na złoty kolor. Czereśnie wydrylować, płatki migdałów…