Składniki: 1 kurczak 60 dag marchewki 13 dag wędzonej kiełbasy szynkowej 1 łyżka oleju ½ pęczka majeranku 100 ml ciemnego piwa sól pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Kurczaka podzielić na 6 porcji, które obsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie kiełbasę pokroić w kostkę i razem z obraną marchewka poddusić na rozgrzanym…
Kategoria: Drób
Kurczak
Kurczak w winie po francusku
by Magdalena Klimek • • 0 Comments
Składniki: 1 kurczak 7 dag mąki 10 dag wędzonego boczku 12 szalotek 20 dag pieczarek 1 ząbek czosnku 3 łyżki masła ½ l czerwonego wina ½ l bulionu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka tymianku 1 listek laurowy sól pieprz Sposób wykonania: Kurczaka podzielić na 6 części, które oprószyć solą oraz pieprzem po czym…
Kurczak
Kurczak duszony w białym winie
by Gosia Gajda • • 0 Comments
Indyk
Pierś z indyka w piwie
by Urszula Wesołowska • • 0 Comments
Składniki: 60 dag piersi z indyka 1 cytryna 3 cebule 5 ząbków czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki oleju sojowego sól chińska przyprawa 5 smaków chili słodka papryka ostra papryka 1 l piwa pieprz Sposób wykonania: Piersi pokroić na małe kawałki, dodać do nich posiekaną cebulę i czosnek, pokrojoną cebulę, olej, olej sojowy przyprawy. Całość…



