Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z indyka w piwie

Składniki:

  • 60 dag piersi z indyka
  • 1 cytryna
  • 3 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • sól
  • chińska przyprawa 5 smaków
  • chili
  • słodka papryka
  • ostra papryka
  • 1 l piwa
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Piersi pokroić na małe kawałki, dodać do nich posiekaną cebulę i czosnek, pokrojoną cebulę, olej, olej sojowy  przyprawy.
      Całość dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 24 godziny.
      Po tym czasie mięso razem z marynatą usmażyć na dużym ogniu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *