Składniki:
- 6 udek kurczaka
- sól, pieprz
Glazura: - 3 łyżki dżemu pomarańczowego
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1/3 szklanki słodkiego wina
- ½ łyżeczki suszonego rozmarynu
Składniki: 1,5 kg udek z kurczaka 40 dkg młodych ziemniaków pokrojonych w ćwiartki 1 cukinia pokrojona w plastry o grubości około 1 cm 1 cebula pokrojona w ćwiartki 4 drobno pokrojone ząbki czosnku 1 łyżka ulubionych posiekanych ziół 2 łyżki oliwy sól, pieprz kilka listków rukoli Sposób przyrządzenia: Warzywa umyć, osuszyć, rozdrobnić jak opisano wyżej.…
Składniki: 4 udka z kurczaka 1 drobno posiekana cebula 1 szklanka gęstej śmietany kremowej ½ szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki słodkiej, mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 3 ząbki drobno posiekanego czosnku smalec sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka przekroić ostrym nożem w stawie na 2 części, wytrybować kości. W rondlu rozgrzać…
Składniki: 4 duże udka kurczaka 4 duże pomarańcze ½ szklanki cukru 4 łyżeczki octu balsamicznego 1 szklanka bulionu drobiowego 2 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka kurczaka przyprawić solą i pieprzem, obficie skropić oliwą, odstawić. Pomarańcze dokładnie wyszorować w ciepłej wodzie, jeden z nich cienko obrać używając obieraczki do…
Składniki: 6 udek kurczaka 3 pomidory 2 łyżki oliwy 1 szczypta majeranku 1 ząbek czosnku 1 łyżka świeżych ziół 1 cebula 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę po czym dodać do nich cebulę również pokrojoną w kostkę, oliw, drobno posiekany czosnek oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i…