Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Udka z kuczaka

Udka kurczaka w kokosowej panierce

Składniki: 4 dorodne udka z kurczaka 2 jajka 15 dkg wiórek kokosowych sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 60 minut. Jajka wybić do głębokiego talerza, rozmieszać dokładnie. Przygotowane udka zamoczyć w jajku i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 25…

Faszerowane udka z kurczaka

Składniki: 2 udka z kurczaka 3 kromki pieczywa pszennego 1 szklanka śmietany kremówki 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Pomagając sobie nożem ściągnąć skór1) z udek starając się jej nie uszkodzić. Mięso obrać z kości. Czyste mięso, namoczone w śmietanie pieczywo, czosnek zemleć…

Udka kurczaka w majonezowej marynacie

Składniki: 5 udek kurczaka 2 cebule Marynata: 3 łyżki majonezu 2 łyżki pasty adżika kliknij 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kminku 3 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć, podzielić na 2 części. Składniki marynaty dokładnie wymieszać, posmarować nią porcje kurczaka, układać w miseczce przekładając plastrami cebuli. Odłożyć do lodówki na minimum 6…

Udka kurczaka zapieczone z ziemniakami i majonezem

Składniki: 6 udek z kurczaka 60 dkg ziemniaków ½ szklanki majonezu 2 łyżki śmietany 1 łyżka masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka umyć osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, ewentualnie natrzeć posiekanym czosnkiem. Ziemniaki obrać, pokroić w plastry o grubości około 1 cm, zalać w rondlu wrzątkiem, gotować 5 minut odcedzić. W dużym naczyniu żaroodpornym ułożyć…