Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Udka z kuczaka

Udka kurczaka faszerowane pieczarkami i oliwkami

Składniki: 4 udka z kurczaka przekrojone na połowę sól, pieprz masło olej Farsz: 20 dkg grzybów leśnych lub pieczarek pokrojonych w plastry 2 nieduże cebule pokrojone w plastry 10 dkg oliwek bez pestek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka kurczaka wytrybować z kości, przyprawić. Skrawki mięsa pozostałe z trybowania, cebulę, grzyby, oliwki grubo posiekać lekko podsmażyć…

Udka kurczaka w złotym cieście

Składniki: 5 udek z kurczaka 1 drobno posiekana cebulka 2 jajka 1 szklanka tartego żółtego sera ½ szklanki mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, ulubione zioła olej Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka kurczaka przekroić na połowę. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim porcje mięsa, odłożyć. Ser, mąkę ziemniaczaną, jajka, mleko i cebulkę…

Udka kurczaka w sosie śmietanowym z rodzynkami

Składniki: 5 udek z kurczaka ½ szklanki bulionu mięsnego 1 łyżka mąki pszennej 5 dkg masła 1 łyżka koniaku 2/3 szklanki śmietany kremowej 5 dkg rodzynek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone udka obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawami. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim przyprawione wcześniej udka, przełożyć do rondla, podlać bulionem,…