Składniki: 2 piersi kurczaka 1 szkl. gotowego sosu do sałatki cesarskiej olej ½ szkl. startego parmezanu Sposób wykonania: Piersi zanurzyć w sosie do sałatki i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie ułożyć piersi na blasze wysmarowanej olejem. Następnie posypać kurczaka parmezanem, który lekko skropić olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni piec ok.…
Kategoria: Piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka
Kotlet z piersi kurczaka ze śliwką
by Julianna Bednarczuk • • 0 Comments
Składniki: 2 filety z kurczaka 80 gr śliwek suszonych przyprawa do kurczaka sól 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki olej do smażenia Sposób wykonania: Filety umyć, w każdym zrobić w środku nacięcie, włożyć tam połowę śliwek. Filety posolić, posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę do lodówki. Filety obtoczyć w mące, następnie…
Piersi z kurczaka
Pierś kurczaka z serowym nadzieniem
by Justyna J • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka oliwy z oliwek 10 dużych piersi kurczaka 2 jajka ½ pęczka bazylii 2 ½ szkl. sera risotta pieprz Sposób wykonania: Jajka roztrzepać razem z serem, posiekaną bazylią oraz pieprzem. Następnie piersi kurczaka przeciąć na pół po czym pod skórą poprzecinać tak aby powstały kieszonki, w które włożyć serowy farsz. Piersi ułożyć na…
Piersi z kurczaka
Piersi kurczaka z zieloną fasolką
by Elżbieta • • 0 Comments
Składniki: 15-20 dag mięsa z piersi kurczaka 20-30 dag zielonej fasolki ½ łyżeczki soli pieprz 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 białka ¼ kostki rosołowej 5-6 łyżek rosołu 1 ½ łyżeczki sosu sojowego 1 łyżka smalcu 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Mięso pokrojone w paseczki, oprószyć solą, pieprzem oraz mąką po czym dodać białka i wymieszać…
Piersi z kurczaka
Piersi kurczaka w sosie śliwkowym
by Dorota Janicka-Wróblewska • • 0 Comments
Jest to przepis wymyślony całkowicie przeze mnie, świetnie smakuje z kartoflami gniecionym i surówką z kapusty białej.
Składniki:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 100g śliwek suszonych
- 1 mała cebula
- sól, pieprz, mąka, ziele angielskie , listek laurowy
Sposób przyrządzenia:
Piersi rozbić na kotlety, oprószyć solą, pieprzem oraz delikatnie mąką, obsmażyć krótko na gorącym oleju i odłożyć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę, jak będzie miękka zalać szklanką wody, dodać listek laurowy ,ziele angielskie i śliwki, gdy sos zgęstnieje , należy go zmiksować, włożyć do niego z powrotem piersi, zagotować, doprawić do smaku ewentualnie zagęścić mąką lub rozrzedzić wodą.
Przepis został nadesłany na „Muza Ramsaya” przez Dorotę JW