Składniki: 4 piersi z kurczaka (połówki) 4 duże pieczarki połowa papryki czerwonej świeżej duża cebula 2 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dkg sera żółtego startego na tarce, 2 – 3 jajka Etapy przygotowania Piersi z kurczaka pokroić w paseczki i kostkę około 1 cm. Jajka roztrzepać z mąką ziemniaczaną, dodać sól i pieprz do smaku. Dodać…
Kategoria: Piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka
Pierś kurczaka z krewetkami
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi kurczaka 10 dag krewetek sól pieprz olej 1 cytryna 1 łyżka masła natka pietruszki Sposób wykonania: Piersi kurczaka zbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem i obsmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie krewetki odsączyć z zalewy i podgrzać na rozgrzanym maśle. Przed podaniem kurczaka obłożyć krewetkami, udekorować natką…
Piersi z kurczaka
Pierś z kurczaka w marynacie czosnkowo winnej
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: 4 filety piersi z kurczaka 2 papryki 2 cukinie bakłażan sól pieprz Marynata: 150 ml oliwy z oliwek 150 ml białego wina 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze kawałki, cukinię i bakłażana w kostkę a paprykę w paseczki. Wszystko wrzucić do miski po czym oprószyć solą…
Piersi z kurczaka
Piersi kurczaka z bananami, kapustą pekińską i ananasem
by Magda • • 0 Comments
Składniki: 40 dag piersi z kurczaka 2 banany 5 dag kapusty pekińskiej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 krążki ananasa łyżka sosu sojowego kawałek korzenia imbiru kieliszek wódki sok z pomarańczy sól pieprz olej Sposób wykonania: Piersi pokroić na paseczki po czym skropić je sosem sojowym oraz wódką i odstawić na 1 godzinę. W między czasie…
Piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka pieczone w folii
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 piersi z kurczaka 5 dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 zielona oczyszczona papryka 1 łyżka posiekanego selera naciowego bulion drobiowy w kostce 1 łyżka piure pomidorowe 5 dka żółtego sera sól, pieprz, curry Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety z kurczaka przekroić wzdłuż na połowę przyprawić solą, obrumienić na mocno nagrzanym oleju. Boczek…