Składniki: 4 piersi kurczaka 10 plasterków wędzonego boczku 4 ząbki czosnku 60 ml piwa 60 ml oleju 1 łyżka ziaren pieprzu 4 listki laurowe przyprawa do kurczaka sól Sposób wykonania: Piwo razem z olejem oraz czosnkiem zmiksować po czym powstałą pastą natrzeć piersi kurczaka. Oprószyć je również przyprawą chińską. Przełożyć je do miseczki, dodać jeszcze…
Kategoria: Kurczak
Piersi z kurczaka
Piersi kurczaka w ziołowej marynacie
by Danuta Barnaś • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi kurczaka Marynata: 8 łyżek płynnego miodu 2 łyżki startej papryki 4 ząbki czosnku 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczką tymianku 1 łyżeczką majeranku sól pieprz Sposób wykonania: Podane składniki na marynatę dokładnie wymieszać ze sobą. Następnie mięso podzielić na filety, które lekko zbić tłuczkiem po czym włożyć je do…
Udka z kuczaka
Aromatyczne udka kurczaka w marynacie
by Malwina Hoffman • • 0 Comments
Piersi z kurczaka
Pierś z kurczaka z cynamonem i jabłkiem
by Ewelina Woch • • 0 Comments
Składniki: 4 piersi z kurczaka 2 jabłka sok z 1 cytryny 1/3 szkl. oleju 2 łyżeczki cynamonu sól pieprz Sposób wykonania: Cynamon wymieszać z sokiem z cytryny, ½ szkl. oleju, solą oraz pieprzem. Następnie mięso podzielić na filety i włożyć je do marynaty. Wstawić do lodówki na 2 godziny. W między czasie obrać jabłka i…
Kurczak
Kurczak z rusztu w marynacie
by Ilona Świstak • • 0 Comments
Składniki: 2 kurczaki 7 dag masła 3 łyżki oleju 5 łyżek bułki tartej 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka sól pieprz Sposób wykonania: Kurczaki przekroić na pół po czym lekko rozbić. Następnie zioła wymieszać z olejem, solą oraz pieprzem i posmarować nim kurczaki. Piec na mocno rozgrzanym rusznic około 15 minut z…