Składniki: 1 filet z piersi indyka Glazura: 3 łyżki oleju 3 łyżki miodu 2 łyżki masła 2 łyżeczki drobno posiekanego czosnku 1 łyżka musztardy 1 szklanka białego wina sok z 1 cytryny 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W niedużym rondlu rozgrzać masło, dodać czosnek, smażyć 1 minutę, dodać pozostałe składniki…
Kategoria: Indyk
Indyk
Faszerowany udziec indyka
by Natalia Widera • • 0 Comments
Składniki: 1 udziec z indyka Farsz: 1 mała, czerstwa bułeczka pokrojona w kostkę 1 pokrojona drobno cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 5 dkg pokrojonego w kostkę boczku 1 jajko sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wytrybować uważnie kość z udźca indyka, mięso natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć…
Indyk
Filet z indyka z wermutem
by Justyna Bielska • • 0 Comments
Składniki: 1,5 piersi z indyka 3 łyżki masła 4 plasterki wędzonego boczku 50 ml wermutu sól pieprz Sposób wykonania: Piersi oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozoranym maśle, wówczas przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego. Na patelnie po smażeniu wlać 5 łyżek wody, zagotować i polać mięso. Następnie obłożyć mięso plasterkami boczku i zalać…
Indyk
Pierś z indyka w piwie
by Urszula Wesołowska • • 0 Comments
Składniki: 60 dag piersi z indyka 1 cytryna 3 cebule 5 ząbków czosnku 2 łyżki oleju 2 łyżki oleju sojowego sól chińska przyprawa 5 smaków chili słodka papryka ostra papryka 1 l piwa pieprz Sposób wykonania: Piersi pokroić na małe kawałki, dodać do nich posiekaną cebulę i czosnek, pokrojoną cebulę, olej, olej sojowy przyprawy. Całość…