Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Kolorowy gulasz z indyka

Składniki: 1 kg pokrojonego w grubą kostkę mięsa indyka 2 łyżeczki mielonej papryki 2 łyżeczki sosu chili 2 pokrojone w kostkę cebule 1 pokrojony drobno czosnek 2 oczyszczone, pokrojone w kostkę papryki 2/3 szklanki śmietany kremówki sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać 2 łyżki  oleju, dodać mięso, lekko obrumienić, dodać paprykę w proszku,…

Sznycel z piersi indyka

Składniki: 4 plastry wykrojone z piersi indyka (w poprzek włókien ) 3 łyżki mąki pszennej 3 jajka ½ szklanki majonezu sól, pieprz koperek Sposób przyrządzenia: Wykrojone z filetu indyka plastry o grubości około 2 cm lekko rozbić dłonią, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Jajka mąkę, majonez i odrobinę przypraw zmiksować. Na patelni…

Filet z indyka pieczony w folii

Składniki: 1 filet z piersi indyka 2 pokrojone w plastry pomidory 1 pokrojona drobno cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 6 łyżek gęstej śmietany 1 dokładnie obrana, pokrojona w plastry cytryna sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony filet z piersi indyka pokroić w plastry o grubości około 2 cm, przyprawić solą i pieprzem. Na…