Składniki: 4 duże kotlety piersi z indyka 100g kukurydzy konserwowej 200g żółtego sera 2 jajka 2 ząbki czosnku bułka tarta olej do smażenia pieprz, sól, vegeta wykałaczki Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, rozbić. Z żółtego sera kroimy 4 grube plastry. Resztę sera ścieramy na średniej tarce. Filety faszerujemy paskami serowymi i kukurydzą. Zawijamy i przekłuwając wykałaczkami…
Kategoria: Indyk
Indyk
Indyk nadziewany kolorowym farszem
by Edison • • 0 Comments
Indyk
Gulasz z indyka w curry z migdałami
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg piersi z indyka 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki kminku 3 pomidory sok z ½ cytryny kilkanaście obranych ze skórki migdałów posiekana natka pietruszki sól, pieprz, curry do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 1 cm, obsmażyć na złoty kolor. Obsmażone plastry pokroić…
Indyk
Rolada z indyka z warzywnym farszem
by Krystyna • • 0 Comments
Indyk
Filet z indyka po bawarsku
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 2 kotlety z piersi indyka 25 dkg różyczek brokułu 2 jabłka winne 2 łyżki oleju ½ szklanki dobrego jogurtu 1 jajko zielenina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kotlety przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na złoty kolor. Brokuły i pokrojone w plastry jabłka obsmażyć w oleju, przyprawić solą i pieprzem. Na blaszce do pieczenia wyłożonej folią…