Składniki:
- 4 duże kotlety piersi z indyka
- 100g kukurydzy konserwowej
- 200g żółtego sera
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- bułka tarta
- olej do smażenia
- pieprz, sól, vegeta
- wykałaczki
Sposób przyrządzenia:
Kotlety umyć, rozbić. Z żółtego sera kroimy 4 grube plastry. Resztę sera ścieramy na średniej tarce. Filety faszerujemy paskami serowymi i kukurydzą. Zawijamy i przekłuwając wykałaczkami zabezpieczamy przed rozpadem. Jajka rozbijamy i dodajemy starty ser, wyciśnięty czosnek, pieprz, sól, vegeta. Zanurzamy zrazy i obtaczamy w tartej bułce. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy (obracamy) do uzyskania złotego koloru. Przykrywamy na 1min. Smacznego Głodomorki!!!