Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk nadziewany kolorowym farszem

Składniki:

  • 1 nieduży indyk
  • 25 dag wołowiny
  • 25 dag wieprzowiny
  • 4 plastry szynki wędzonej
  • 2 marchewki i pietruszki
  • 3 duże pieczarki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 por
  • 1 jabłko
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • masło
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Indyka umyć, osuszyć, oczyścić, natrzeć pieprzem i posolić. Warzywa umyć i obrać. Mięso wieprzowe i wołowe wraz z warzywami posolić. Indyka rozciąć od spodu, wypełnić wszystkimi składnikami w całości i zaszyć. Blachę do pieczenia wysmarować masłem, włożyć indyka, obłożyć wokół masłem i piec, polewając powstałym sosem. Po upieczeniu rozciąć nitkę, wyłożyć indyka na półmisek, a nadzienie ułożyć wokół niego w dowolny sposób. Przyozdobić natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *