Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z indyka po bawarsku

Składniki:

    • 2 kotlety z piersi indyka
    • 25 dkg różyczek brokułu
    • 2 jabłka winne
    • 2 łyżki oleju
    • ½ szklanki dobrego jogurtu
    • 1 jajko
    • zielenina
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Kotlety przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na złoty kolor. Brokuły i pokrojone w plastry jabłka obsmażyć w oleju, przyprawić solą i pieprzem. Na blaszce do pieczenia wyłożonej folią układamy kotlety z indyka, na każdym rozkładamy plastry jabłka i różyczki brokuł. Jajko dokładnie mieszamy z jogurtem, polewamy tym sosem każdy kotlet z dodatkami i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 15 minut. Podajemy z groszkiem zielonym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *