Składniki:
-
- 4 kotlety z piersi indyka
- 2 cebule
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 posiekane łyżki koperku
- 4 średnie pomidory
- 1/4 szklanki wina białego
- oliwa
- sól, pieprz
Składniki: 50 dkg mięsa z indyka 1 kwaśne jabłko 1 cebula 2 łyżki koniaku olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w grube pół plastry. Jabłko podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, podzielić każdą ćwiartkę na połowę. W rondlu…
Składniki: 4 sznycle z indyka po 180 g 1/2 l śmietany 100 g sera roquefort 1 cytryna / sok oraz starta skórka/ 40 g masła 2 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki tymianku sól 1 łyżka koniaku lub calvadosu grubo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Rozgnieciony ser roquefort wymieszać ze śmietaną i zagotować na niewielkim ogniu na…
Składniki:
Składniki: jeden udziec z indyka (górna część nogi) 2 spore ząbki czosnku 1 łyżeczka soli peklowej 2 cebule 5 dag surowego świeżego masła (koniecznie) grubo zmielony czarny pieprz Sposób przyrządzenia: Udziec odfiletować, zdjąć skórę, usunąć błony i ścięgna. Natrzeć solą peklową obłożyć plasterkami czosnku, zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia zagotować 0,5 litra wody,…