Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z indyka z jabłkami

Składniki:

    • 50 dkg mięsa z indyka
    • 1 kwaśne jabłko
    • 1 cebula
    • 2 łyżki koniaku
    • olej
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Cebulę obrać, pokroić w grube pół plastry. Jabłko podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, podzielić każdą ćwiartkę na połowę. W rondlu rozgrzać olej, obrumienić na nim mięso, dodać cebulę, smażyć kilka minut mieszając, podlać wodą i dusić na małym ogniu aż mięso zacznie mięknąć . Dodać jabłko i koniak, dusić jeszcze razem 15 do 20 minut. Przed podaniem obsypać zieleniną.

1 comment for “Gulasz z indyka z jabłkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *