Składniki:
-
- 50 dkg piersi z indyka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 czerwona cebula, pokrojona w pół plastry
- 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
- 3 pomidory obrane i pokrojone w kostkę
- 15 dkg pokrojonych w paski pieczarek
- 2 łyżeczki papryki chili w proszku
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
- 1 szklanka białej fasoli konserwowej
- sól, pieprz, pieprz kajeński do smaku
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki przyrumienić na łyżce masła, podlać połową szklanki wody, przyprawić i zmiksować na gładko., odstawić. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojone w kostkę mięso, cebulę i zieloną paprykę. Dusić mieszając około 10 minut. Dodać pomidory, sos pieczarkowy, przyprawić do smaku, dusić mieszając aby potrawa nie przywarła. Jeśli gulasz będzie zbyt gęsty podlać wodą, przykryć i dusić jeszcze 30 minut. Pod koniec duszenia dodać dokładnie wypłukaną fasolę.