Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Meksykański gulasz z indyka

Składniki:

    • 50 dkg piersi z indyka
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 czerwona cebula, pokrojona w pół plastry
    • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
    • 3 pomidory obrane i pokrojone w kostkę
    • 15 dkg pokrojonych w paski pieczarek
    • 2 łyżeczki papryki chili w proszku
    • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
    • 1 szklanka białej fasoli konserwowej
    • sól, pieprz, pieprz kajeński do smaku

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki przyrumienić na łyżce masła, podlać połową szklanki wody, przyprawić i zmiksować na gładko., odstawić. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać pokrojone w kostkę mięso, cebulę i zieloną paprykę. Dusić mieszając około 10 minut. Dodać pomidory, sos pieczarkowy, przyprawić do smaku, dusić mieszając aby potrawa nie przywarła. Jeśli gulasz będzie zbyt gęsty podlać wodą, przykryć i dusić jeszcze 30 minut. Pod koniec duszenia dodać dokładnie wypłukaną fasolę.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *