Składniki:
- 40 dag piersi indyczej
- 12 plasterków boczku wędzonego
- 4 łodygi selera naciowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Składniki: 1 kg piersi indyka 3 filiżanki ugotowanych różyczek z kalafiora szczypta szałwii 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 2 filiżanki gotowanej zielonej fasoli 2 pomarańcze 6 plastrów ananasa 4 łyżki majonezu liście sałaty sól pieprz Sposób wykonania: Piersi indyka oprószyć solą, pieprzem oraz szałwią po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle i oleju. Następnie przełożyć…
Składniki: 4 golonki indycze 3 łyżki masła 6 ząbków czosnku 1 cytryna (sok) 1 szklanka białego wina 1/2 szklanki płatków migdałów sól, pieprz zioła – majeranek, tymianek, oregano, rozmaryn, szałwia ( do wyboru) korzeń imbiru, gałka muszkatołowa, liść laurowy Sposób przyrządzenia: Golonki natrzeć mieszanką soli, soku z cytryny, pieprzu i wybranych przypraw. Pozostawić na oko.…
Składniki: 1 kg mięsa z indyka 20 dag słoniny wieprzowej ½ pęczka natki pietruszki ½ szkl. orzechów włoskich ½ szkl. suszonych żurawin ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki mielonych goździków sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz słoninę zmielić osobno, wówczas doprze je wymieszać. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, orzechy, żurawinę, goździki oraz gałką muszkatołową. Całość…
Składniki: • 1 pierś z indyka ze skórą • ¼ pęczka bazylii • ¼ szkl. orzechów • pieprz • ¼ zkl. stopionego masła Polenta: • 5 szkl. wody • ¼ masła • 1 ¼ szkl. mąki kukurydzianej • sól • pieprz Sposób wykonania: Masło razem z wodą doprowadzić do lekkiego wrzenia, wówczas stopniowo dodawać mąkę…