Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Piersi indyka podane z sałatką z ananasa

Składniki: 1 kg piersi indyka 3 filiżanki ugotowanych różyczek z kalafiora szczypta szałwii 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 2 filiżanki gotowanej zielonej fasoli 2 pomarańcze 6 plastrów ananasa 4 łyżki majonezu liście sałaty sól pieprz Sposób wykonania: Piersi indyka oprószyć solą, pieprzem oraz szałwią po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle i oleju. Następnie przełożyć…

Migdałowe golonki indycze

Składniki: 4 golonki indycze 3 łyżki masła 6 ząbków czosnku 1 cytryna (sok) 1 szklanka białego wina 1/2 szklanki płatków migdałów sól, pieprz zioła – majeranek, tymianek, oregano, rozmaryn, szałwia ( do wyboru) korzeń imbiru, gałka muszkatołowa, liść laurowy Sposób przyrządzenia: Golonki natrzeć mieszanką soli, soku z cytryny, pieprzu i wybranych przypraw. Pozostawić na oko.…

Paszteciki indycze z żurawiną i orzechami

Składniki: 1 kg mięsa z indyka 20 dag słoniny wieprzowej ½ pęczka natki pietruszki ½ szkl. orzechów włoskich ½ szkl. suszonych żurawin ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki mielonych goździków sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz słoninę zmielić osobno, wówczas doprze je wymieszać. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, orzechy, żurawinę, goździki oraz gałką muszkatołową. Całość…