Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Indyk

Golonka z indyka po pekińsku

Składniki: 2 golonki z indyka 2-3 cebule 2 łyżeczki imbiru mielonego 5 łyżek cukru 1/2 szklanki sosu sojowego szczypta carry i cynamonu   Przyrządzanie: Opłukane golonki ułożyć w garnku pamiętając żę nie lubią ścisku. Zalać wodą tak oby przykryć mięso i zagotować. Zebrać "szumowiny" i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, cukier, imbir, cynamon, carry i…

Indyk z wiśniami w syropie

Składniki: 1 indyk 15 dag słoniny 1 łyżka masła słoik wiśni w syropie sól pieprz Sposób wykonania: Indyka oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia słoninę pokroić w słupki i naszpikować nimi piersi indyka. Ułożyć indyka na blasze z rozgrzanym masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni…

Indyk z serem i truskawkami

Składniki; 50 dag. mięsa z piersi indyka 15 dag. sera rokpol sól pieprz 25 dag. truskawek po łyżce oleju i masła rozmaryn Przygotowanie; Mięso pokroić na 4 płaty i rozbić dłonią. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć ser, posypać rozmarynem, zwinąć w roladki i spiąć. Roladki ułożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posypać wiórkami…

Chrupiące udka z indyka

Składniki: 2 udka indyka pęczek ziół sól pieprz szczypta cukru 1 cebula 1 marchew 10 dag pora 1 kg pomidorów 3 łyżki mąki 2 łyżki masła 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Udka zalać wodą i doprowadzić do zagotowania, wówczas zebrać szumowinę a dodać zioła oraz sól i pieprz do smaku. Pozostawić na ogniu do miękkości…

Indyk duszony na skórze wieprzowej

Składniki: 60 dag indyczych ud 15 dag skóry wieprzowej 10 dag cebuli ¾ łyżeczki pieprzu szczypta goździków 1,5 łyżeczki soli 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 dag masła 1/8 l koniaku Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry a skórę w paski, usuwając kości. Następnie posiekaną cebulę wymieszać z natką pietruszki oraz przyprawami. Naczynie żaroodporne wysmarować…