Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Piersi indyka podane z sałatką z ananasa

Składniki:

  • 1 kg piersi indyka
  • 3 filiżanki ugotowanych różyczek z kalafiora
  • szczypta szałwii
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 2 filiżanki gotowanej zielonej fasoli
  • 2 pomarańcze
  • 6 plastrów ananasa
  • 4 łyżki majonezu
  • liście sałaty
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Piersi indyka oprószyć solą, pieprzem oraz szałwią po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle i oleju.
      Następnie przełożyć mięso do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec ok. 1 godziny.
      W między czasie ananasa i pomidory pokroić na cząstki, kalafiora podzielić na różyczki.
      Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze fasolę.
      Ułożyć sałatkę na liściach sałaty i polać majonezem.
      Mięso wyjąć, ułożyć na półmisku i podawać z sałatką.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *