Składniki: 3 łyżki masła 1 cebula 4 łyżki pokrojonego boczku 450 g ryżu 125 ml wytrawnego białego wina 750 ml rosołu wołowego gałka muszkatołowa sól pieprz 75 g szynki parmeńskiej 6 łyżek śmietany 4 łyżki startego parmezanu Sposób wykonani: Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę po czym dodać boczek pokrojony w kostkę i pozostawić na…
Kategoria: Risotto
Risotto
Risotto z wędzonym łososiem
by Małgorzata D • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 1 por 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 450 g ryżu 750 ml rosołu warzywnego 250 ml wytrawnego białego wina 150 g wędzonego łososia sól pieprz 8 łyżek startego parmezanu Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek, cebulę i por, trzymać na ogniu ok. 5 minut po czym dodać ryż i…
Risotto
Risotto z soczewicą
by Anna C • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 450 ryżu 750 ml rosołu 400g soczewicy z puszki 4 łyżki sera pecorino sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę i czosnek obsmażyć na rozgrzanym maśle i oliwę po czym dodać ryż i wlać rosół. Całość wymieszać i gotować ok. 2 minut. Następnie dodać…
Risotto
Risotto z czerwoną fasolą
by Anna C • • 0 Comments
Risotto
Risotto z curry z kawałkami jajek
by Anna C • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula 1 jabłko 2 selery 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki curry w proszku 3 łyżki oliwy 450g ryżu 150 ml soku jabłkowego 750 ml rosołu sól pieprz 6 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżka kolendry Sposób wykonania: Jabłko pokroić w cząstki, cebulę i seler posiekać po czym wszystkie składniki razem z curry wrzucić…