Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Buraczana sałatka

Składniki:

  • 2 pęczki botwinki z buraczkami
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z cytryny
  • 4 ząbki czosnku

    Sposób przyrządzenia
    Botwinkę umyć, odciąć buraczki i wrzucić je do wrzątku. Po 10 minutach gotowania dorzucić liście i gotować jeszcze 5 minut. Odcedzić. Buraki obrać ze skórki i pokroić w plastry. Liście pokroić w paski. Sok z cytryny połączyć ze zmiażdżonym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Mieszając wlewać oliwę, aż powstanie sos. Liście przełożyć do salaterki, zalać sosem, obłożyć plasterkami buraków, oziębić i podawać.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *