Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bób z konserwową papryką i wędzonym boczkiem- Iwony

Składniki:

  • 1 kg bobu
  • 25 dkg konserwowej papryki
  • 20 dkg wędzonego  boczku
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Bób opłukać, zalać wrzącą wodą i gotować na małym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodać sól, odcedzić. Boczek pokroić w paseczki i lekko podsmażyć. Paprykę drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem i jeszcze przez moment poddusić. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać jako samodzielną potrawę lub dodatek do mięsa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *