Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biwakowe śniadanie

Składniki:

  • 5 obranych, pokrojonych w plastry ziemniaków
  • sól
  • 50 dkg surowego, chudego boczku
  • 5 jajek
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry o grubości około 5 mm, zalać osoloną wodą, odstawić na 12 godzin. Najlepiej zrobić to wieczorem. Przed przyrządzeniem ziemniaki odcedzić, pozostawić na sicie aby dokładnie obciekły. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać boczek, smażyć mieszając aż dobrze się zarumieni, dodać ziemniaki i smażyć aż zmiękną. Na koniec wybić jajka, dokładnie wymieszać, przyprawić, smażyć aż uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję jaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *