Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyki z polędwicy z szynką i serem

 

Składniki:

  • ½ kg polędwicy wołowej
  • 2 łyżki smalcu
  • łyżka mąki
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry szynki wędzonej
  • łyżka ketchupu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Polędwice pokroić w poprzek włókien na 4 kotlety po czym uformować ręką krążki o grubości 3 cm.
    Następnie oprószyć je pieprzem i posypać mąką.
    Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu po 3 minuty z każdej strony pod koniec smażenia dodając masło.
    Na podsmażonych befsztykach ułożyć po plasterki sera oraz szynki.
    Polać je ketchupem i zapiec w rozgrzanym piekarniku.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *