Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk wołowy z masłem musztardowym podany

Składniki:

  • 4 plastry polędwicy wołowej
  • 3 łyżki oleju
  • 3 dkg masła
  • sól, pieprz do smaku

    Masło musztardowe:

  • 10 dkg masła
  • 1 łyżka ostrej musztardy

Sposób przyrządzenia:
Befsztyki uformować, rozgrzać tłuszcz i na bardzo gorący kłaść plastry mięsa. Smażyć z każdej strony po 1-2 minuty.  Przygotować masło musztardowe. Masło utrzeć z musztardą na puszystą masę. Uformować z masła kuleczki. Przed podaniem posypać solą i pieprzem, ułożyć po kilka kulek zimnego masła musztardowego.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *