Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Befsztyk w pieprzu

Składniki:

  • 4 plastry polędwicy wołowej
  • 2 łyżeczki pieprzu utłuczonego w moździerzu
  • 3-4 łyżki oleju
  • 3 łyżki masła
  • 50 gr koniaku
  • sól do smaku

     


Sposób przyrządzenia;
Uformować befsztyki, obtoczyć w utłuczonym pieprzu, przygnieść ręką. Befsztyki kłaść na mocno rozgrzanym tłuszczu i smażyć po 1-2 minuty z każdej strony.  Wyłożyć na półmisek i trzymać w cieple. Olej zlać z patelni, wlać koniak, zapalić ogień, dodać masło i wymieszać drewnianą łyżką. Befsztyki polać sosem i podawać zaraz po przyrządzeniu.  Dobrze smakują z frytkami, zieloną sałatą lub cykorią.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *