Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bataty w sosie pomarańczowym

Składniki:

  • 3 bataty
  • ¼ szkl soku pomarańczowego
  • łyżka masła
  • 1/8 łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • ¼ łyżeczki imbiru w proszku
  • 3 pomarańcze
  • uprażone płatki migdałów

Sposób wykonania:
Bataty wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 1 godziny.
Po tym czasie przekroić je wzdłuż na pół i delikatnie wydrążyć miąższ.
Dodać do miąższu imbir, sok pomarańczowy, sól i pieprz.
Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze cząstki pomarańczy.
Przełożyć masę do miseczek z batatów, posypać płatkami migdałów i zapiekać 15 minut w rozgrzanym piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *