Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażany zapieczone z pomidorami i serem mozarella

Składniki:

    • 8 bakłażanów
    • 8 pomidorów
    • 40 dkg sera mozarella
    • 5 łyżek oliwy
    • 4 ząbki czosnku
    • sól

Sposób przyrządzenia:
Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry o grubości około 5 milimetrów, posolić, odłożyć aby obciekły z soku. Pomidory i ser pokroić w cienkie plastry. Oliwę zmiksować z obranym czosnkiem. Jedną porcję stanowią plastry uzyskane z połowy bakłażana. Każdy plaster posmarować sosem, ułożyć na nim plastry pomidora, sera mozarella, następny plaster bakłażana itd. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury około 150 stopni Celsjusza przez 45 minut.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *