Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z grzybami (kurkami) i krewetkami

Składniki:

    • 20 dkg makaronu
    • 25 dkg grzybów (najsmaczniejsze z kurkami)
    • 10 dkg ugotowanych krewetek
    • 4 łyżki masła
    • 4 łyżki śmietany
    • 2 ząbki czosnku
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić, pokroić na połówki lub w plastry. Czosnek obrać, drobno posiekać. Krewetki przelać wrzątkiem na sicie. W rondlu rozgrzać masło, dodać czosnek, smażyć minutę, dodać kurki i dusić razem przez około 15 minut, dodać krewetki i po około 2, 3 minutach śmietanę, podgrzać, (nie gotować!) przyprawić. Podawać z makaronem spaghetti ugotowanym al dente.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *