* Cykl – przepisy mistrzów.
Składniki:
(1 porcja)
- Parmezan polski – 5 g
- Sos holenderski – 30 g
- Boczek wędzony oczyszczony – 35 g
- Szparagi – 50 g
- Makaron sojowy – 5 g
- Sól
- Farsz z parmezanem – 40 g
- Bakłażan – 30 g
- Szparagi ziel. mrożone – 40 g
Sposób przyrządzenia:
Zgrilować plastry bakłażana, ugotować białe, zielone szparagi, przygotować farsz z tartego sera Parmezan, bułki tartej, czosnku i masła. Przygotowany farsz zawijać ze szparagami w zgrilowane plastry bakłażana. Zapiekać w piecu w tem. 180 st. C ok. 5 min. Podawać z sosem holenderskim, plastrem boczku i makaronem sojowym.
Autor: Piotr Lisiewski
1 comment for “Bakłażan ze szparagami*”