Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan ze szparagami*

* Cykl – przepisy mistrzów.

Składniki:
(1 porcja)

  • Parmezan polski – 5 g
  • Sos holenderski – 30 g
  • Boczek wędzony oczyszczony – 35 g
  • Szparagi – 50 g
  • Makaron sojowy – 5 g
  • Sól
  • Farsz z parmezanem – 40 g
  • Bakłażan – 30 g
  • Szparagi ziel. mrożone – 40 g

Sposób przyrządzenia:
Zgrilować plastry bakłażana, ugotować białe, zielone szparagi, przygotować farsz z tartego sera Parmezan, bułki tartej, czosnku i masła. Przygotowany farsz zawijać ze szparagami w zgrilowane plastry bakłażana. Zapiekać w piecu w tem. 180 st. C ok. 5 min. Podawać z sosem holenderskim, plastrem boczku i makaronem sojowym.

Autor: Piotr Lisiewski

1 comment for “Bakłażan ze szparagami*

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *