Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bakłażan zapieczony z warzywami

Składniki:

    • 6 bakłażanów
    • 3 pomidory
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 3 łyżki rozpuszczonego masła
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Bakłażany ponacinać wzdłużnie, (nie rozcinać całkowicie) na plastry. Posolić, odstawić na sicie tak aby wytwarzający się sok mógł obciekać. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w plasterki, podobnie pokroić pomidory, przyprawić pieprzem. W nacięcia bakłażana wkładać pozostałe składniki potrawy, ułożyć na blaszce, polać masłem i zapiec w temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem udekorować zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *