Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane pieczarki wegetariańskie

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
  • 10 dkg żółtego sera
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • cebula
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:

  1. Kapelusze pieczarek odciąć od nóżki. Nóżki trzemy na tarce, następnie cebulę. Mieszamy ze sobą starte pieczarki, cebulę, 1 jajko surowe, starty żółty ser oraz dosypujemy bułki tartej (tyle aby zagęścić farsz). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nadziewamy kapelusze powstałym farszem. Następnie moczymy w jajku i tartej bułce. Smażymy na patelni z olejem, aż się zrumienią.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez zukiel2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *