Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne kiełki sojowe

Składniki:

  • ½ szklanki kiełków sojowych
  • 1 łyżka sosy sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • ½ łyżeczki mielonego chili
  • ¼ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki zgniecionego czosnku
  • ½ łyżeczki nasion sezamu
  • 1 szklanka wody posolonej do smaku

Sposób przyrządzenia:
W rondlu zalać kiełki soi posoloną wodą, doprowadzić do wrzenia, gotować 20 minut, odcedzić, poczekać aż obeschną. W misce wymieszać kiełki soi dodać pozostałe składniki, wymieszać. Podawać po kilku minutach. Można sałatkę uzupełnić zieleniną.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *