Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica na sposób meksykański

Składniki:

  • 120 ml oliwy
  • 18 jajek
  • 2 zielone ostre papryczki
  • 1 cebula
  • 6 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • szczypta soli
  • 600 g czerwonej ugotowanej fasoli

    Sposób wykonania:
    Jajka roztrzepać po czym dodać do nich posiekaną cebulę, papryczki oraz pietruszki.
    Całość ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą.
    W między czasie na patelni rozgrzać oliwę wówczas wylać na nią jajeczną masę.
    Trzymać na ogniu do momentu, aż jajka się zetną
    Następnie fasolę wysypać na talerz i ułożyć na niej jajecznicę.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *