Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wegetariańskie naleśniki z zielony groszkiem

ciasto na naleśniki:
• 2 szklanki mąki
• ½ szklanki mąki
• jajo
• szczypta proszku do pieczenia
• szczypta soli

farsz:
• zielona fasolka szparagowa (świeża lub mrożona)
• kiełki słonecznika
• 2 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki masła

Sposób wykonania:

  1. Z podanych produktów pieczemy naleśniki.
    Następnie przygotowujemy farsz – kroimy fasolkę na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości.
    Kiełki słonecznika również szatkujemy i mieszamy z ugotowaną wcześniej fasolką.
    Na koniec rozgrzewamy 2 łyżki masła na patelni i mieszamy z 2 łyżkami bułki tartej i dodajemy do fasolowo-kiełkowego farszu.
    Na koniec farsz nakładamy i zawijamy w naleśniki.
    Danie bardzo proste i szybkie – szczególnie dla lubiących różne odmiany naleśników!

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Agnieszka Lebiejko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *